петак, 2. октобар 2015.

Kako da ubrzate rast kose?

Hejj,žao mi je što dugo nije bilo posta ali evo me ponovo i tu sam danas sa novom temom. :)

Ja sam uvek bila posvećena kosi,želela sam da bude zdrava i duga!
Verujem da nisam jedina koja to želi zar ne?
Probala sam razne metode za koje sam čula ili pročitala da pomažu rastu kosi,neke su uspele a neke naravno da nisu.Kod nekih će delovati,a kod nekih ne,to sve zavisi od kose!Ja ću vam napisati samo one za koje sam sigurna da će i vama pomoći kao što su meni. 

1. Koristite ulja!
Ovo je jedan od najboljih načina da vam kosa brze raste.Preporučujem ricinusovo ulje!
O njemu sam više pisala u ovom  postu.
Pored ricinusovog ulja možete koristiti maslinovo ulje koje takodje dobro pomaže kao i ricinusovo ali njega preporučujem za one koji imaju suvu kosu. :)
Ja sam krenula da koristim 'Brahmi ulje',to je ulje iz Indije koje pomaže rastu kosi,kada budem potrošila celu bočicu napisaću vam da li vam preporučujem. 



2. Jedite više proteina!
Ovo je  takodje jedan od prvih načina za koje sam primetila da pomažu.Ja sam u trećem i četvrtom mesecu jela mnogo proteina jer sam čitala da pomaže pri mršavljenju.Nakon mesec dana sam primela da mi je kosa jako porasla,nikad mi nije bila duža i jako sam se iznenadila! :)
Preporučujem da probate da jedete više proteina jer će vam to pomoći ako imate višak kilograma,a tako i sa rastom kose. :)



3. Masirajte kožu glave!

Ovo je jedan od načina za koji sam otkrila preko interneta,a ne sama.Čitala sam razne sajtove o kosi i uvek je bilo 'Masirajte kožu glave' i naravno odlučila sam da isprobam.Obično kada perem kosu dok stavljam šampon lagano prstima masiram kožu glave.Ova metoda takodje pomaže jer masiranjem povećavate cirkulaciju i tako dolazi do bržeg rasta kose! Ovu masažu možete primeniti sa uljem jer je tako najbolje!

 
4. Nemojte da je stalno izlažete toploti!

Ovo ste verovatno već čuli toliko puno puta ,ali evo i ja vam govorim!
Ako stalno koristite peglu barem pre korišćenja stavite neku zaštitu kako vam se kosa ne bi uništila i koristite maske za kosu i ulja kako bi vam se oporavila! :) 
Ja sam pre koristila peglu i time je uništavala ali sada je koristim samo u nekim svečanim prilikama! :) 



5. Nemojte je svakog meseca šišati!
Ovo je ono u čemu sam ja najviše grešila! 

Svakog meseca sam odlazila kod  frizera kako bih skratila vrhove kose dok nisam shvatila da mi tako kosa nikad nece porasti! Verovatno su vam pričali da ako svakog meseca kratite kosu da će brze porasti,verujte mi da to nije tačno! Preporučujem da se pridržavate svega što sam napisala do sada i nećete imati problema sa vrhovima! :) 
Takodje preporučujem da imate jednog svog frizera koji će se brinuti o vašoj kosi,odaberite jednog za koga mislite da je po vama najbolji.Ja tako radim,odabrala sam jednu koja se već 2 godine brine o mojoj kosi! :)





Mnogo sam se potrudila oko ovog posta!
Ja obožavam da dajem savete o tome kako negovati kosu,nokte,lice..jednostavno obožavam o tome da pišem jer mislim da znam dosta o tome i želim da svima pomognem. :)

Nadam se da vam se post svideo i obavezno postanite član jer uskoro planiram da napravim malo darivanje! :)


12 коментара:

  1. Super post, nisam znala za masiranje kože, ali probaću :)

    allforgirls14@blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Meni se bas svidja ovaj post.
    Moraću da primenim neke savete.

    flyovanje.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  3. Super post,hehe ja sada pustam kosu:-)
    beyourself2003.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  4. Saveti su odlični i moram da priznam da za većinu njih zaista nisam znala ! ☺♥
    Ja sam uvek tu negde između , ne znam ni sama da li želim dugu ili kratku kosu , a kada dođem do određene veličine , najrađe bih se opet ošišala na kraće , jer volim promene što se frizura tiče ☺♥

    Jana P. Diary

    ОдговориИзбриши
  5. Divni saveti,probacu ovo,zelim da mi poraste kosa,ali malo sporo raste <3 hvala na savetima :*
    collab post na mom blogu:

    tijanaqueenoffashion.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши