недеља, 14. август 2016.

Koliko nam sminka zapravo traje?




Hej.
Iako je sada oko pola devet ja vam ipak pisem post haha.

U danasnjem postu pisem o roku trajanja sminke.Mislim da je ovo jako bitno pogovoto jer mi to stavljamo na nase lice,koje je jos mlado i trebamo da ga cuvamo.Ja sam neko ko ne volim da mnogo trosi svoju sminku i koristim je u sto manjim kolicinama,ali nakon odredjenog vremena bih morala da je bacim.Pa da pocnemo..

Puder- ovo je nesto sto je najkriticnije ako ga ne iskoristite na vreme,tj. ako izgubi rok trajanja.On traje od 6-12 meseci,dobro pazite koliko je proslo.Ako ga koristite kada mu je rok trajanja prosao mozete dobiti alergiju po licu,bubuljice i razne druge stvari.



Korektori-takodje kao tecni puderi bitni su i korektori.Oni traju 6-8 meseci,sto je odlicno jer njihova pakovanja i nisu mnogo velika,pa ako ih stalno koristite necete imati problema sa rokom trajanja.

.

Kameni puder,bronzer i rumenilo-oni najduze traju jer su u takvom stanju tj. presovani su.Mogu da traju i do dve godine,a i vise.O njima nemorate da vodite racuna koliko je proslo od otvaranja jer kao sto sam rekla traju mnogo dugo.



Kremasti bronzer,rumenilo i hajlajter-oni mogu da traju do nekih godinu dana,ako ne i manje.Kao sto sam rekla tecni i kremasti proizvodi mnogo manje traju od presovanih.Oni najvise sakupljaju bakterija i o njima trebate najvise brinuti i paziri koliko vam traju.Najbolje je da koristite one presovane jer ce vam duze trajati,a ove kremaste ako ne koristite stalno samo cete ih baciti.




Senke- o njima necu mnogo da pisem,vec sam rekla da presovani proizvodi traju duze nego kremasti ili tecni.Presovane senke mogu da traju kao i kameni puder,bronzer i rumenilo,znaci i do dve godine,dok kremaste manje od godinu.


Maskara-one i najmanje traju,nazalost.Rok trajanja im je do 3 meseca.Meni istraju mnogo duze i iskoristim ih samo do pola,jako mi je zao sto posle toga moram da je bacim ali morate brinuti i o trepavicama.




Ajlajner-takodje nesto sto stavljamo na kapke i oko cega moramo paziri jer je oko najosetljivije.Oni traju do 6 meseci,nekad i 4,sve zavisi.




Ruzevi-oni sakupljaju bakterije kao i sjajeji,zato i o njima morate da pazite.Oni traju do godinu dana,nekad i duze.




Sigurno sam nesto zaboravila da napisem,izvinjavam se.
Nadam se da vam se post svidja,nisam bas mnogo pisala za neke proizvode jer nisam imala sta da kazem.

19 коментара:

  1. Koristan post. Verujem da većina nas ne zna koliko traje naša šminka, tako da je ovaj post i više nego potreban. :)xx

    georgiarose5.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  2. Veoma koristan i zanimljiv post. Ja sam neko ko zaista brine o tome koliko dugo proizvoda imam u svojoj kolekciji, od prajmera do senke za oči i zaista mi je drago da još neko priča o roku trajanja šminke. Naježim se kada vidim da neka devojka ima po 10 pudera i koristi ih po dve-tri godine samo zato da bi se pohvalila da ima toliku kolekciju šminke.

    http://mirjanasite.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  3. Jako koristan post, a i originalan. Moram priznati da ne razmišljam puno o tome koliko traje rok kozmetici, jer je nemam mnogo, a ovo što imam redovno koristim i trošim

    dnevnadozabloga.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  4. Odličan i jako koristan post, za pola šminke nisam niti znala koliko traju, a sada zahvaljujući tebi znam *-*
    Ako imaš vremena posjeti moj blog i komentiraj zadnji post: petra-s-life-blog.blogspot.hr

    ОдговориИзбриши
  5. Vrlo zanimljiv post.Ja čim kupim šminku,pogledam do kada joj je rok i vodim računa o tome.Ja koristim samo korektor i maskaru,ponekad sjaj tako da to i vrlo brzo potrošim,pa kupim drugo. :)

    http://inesfashionlife.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  6. Sjajan post. Ne šminkam se inače, ali moram priznati da si odlično napisala post. Originalna ideja! ♥

    Novi post -> innisall.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  7. Super post! Follow sam te na Google+ ^^ <3


    www.beautiliciousd.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  8. Imam naviku da svim stvarima gledam rok trajanja pa tako i kad je šminka u pitanju :) odličan post i sigurna sam da će mnogima koristiti ♥

    beautyandstylebyemma.blogspot.com

    ОдговориИзбриши

  9. Draga, jako lijep blog.
    Ako zelis mozemo da zapratimo jedna drugu, ako hoces zaprati me i ostavi komentar,kako bih uzvratila. :)

    www.bekleveer.com

    ОдговориИзбриши
  10. Odličan post, ja ne gledam koliko nam traje, svejedno mi je, a inače se ne šminkam, samo u nekim posebnim slučajevima. Ako želiš posetiti moj blog ili pročitati moj zadnji post klikni ovde.

    -Šehada xx

    ОдговориИзбриши
  11. Vrlo koristan post jer većina nas nije do sada znala toliko o tome. Pretplatila sam se na tvoj blog, pa ako želiš, možeš uzvratiti. Unaprijed hvala.
    https://lillysecret.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  12. Odličaaan post <3 *--*
    Ovo definitivno nisam znalaa hvl tii <3<3<3

    PS. Pratim te,ako želiš uzvrati....I pišem knjigu,jako bi mi značilo tvoje mišljenje o kratkom uvodu <3

    Boomy's Place

    ОдговориИзбриши
  13. Ajmee,Predobro ♥
    Svrati http://diarybyee.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  14. Zanimljiv post! Vecinu ovih stvari sam znala jer me je bas interesiralo, tako da sam ranije trazila te podatke. Slazem se s tobom, moramo paziti sto stavljamo na svoje lice i takodjer mi uvijek bude zao ako ne stignem nesto potrositi do kraja ... No sto je tu je, sigurna sam da ce ovo mnogima pomoci :)
    Posjeti moj blog i ako se uclanis, napisi u komentar kako bi mogla uzvratiti: www.shoppingholic-dreamer.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  15. Super ti je post! Veoma mi se sviđa originalnost! <3 Zapratila sam te ako želiš uzvrati :D
    http://marijasworldblogaddres.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  16. Kako savrsen post. *_* ♥ Veoma kreativan i originalan post. :) I jako koristan naravno. :) Mnogo mi se dopada i jqko zanimljiva tema. ♥

    eslyisworldview.blogsport.com - storytime iz Grcke! ♥

    ОдговориИзбриши
  17. Najbrže potrošim maskaru, iako mi i za nju treba po 3 mjeseca, ruževe imam i godinama, ali rumenila ne mogu potrošiti nikako. Moja najbolja prijateljica u godini potroši i po 3 rumenila dok ja jedno vučem već dvije godine.

    http://sbeauty14.blogspot.hr/2016/11/kako-prekriti-akne.html

    ОдговориИзбриши
  18. great post baby! I love your blog
    maybe follow4follow? I've just followed you baby <3

    http://justemsi.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши