субота, 29. април 2017.

Kako zdravo smrsati?


Hej! :)
Nije me dugo bilo ali necu o tome jer je opet isti izgovor kao i uvek...skola.

Nego da se vratimo na temu posta.
Ovo je nesto novo za moj blog, uvek vam pokazujem sminku i kozmetiku ali sam sada odlucila da vam napisem post o tome kako smrsati ali na zdrav nacin. Kao sto svi znamo uskoro ce leto pa vam ja zelim pomoci kako da se spremite.

Ovo je ujedno i moja neka lista koju sam zelela da napisem kako bih je praktikovala ovih mesec dana, a kako pravim sebi listu zasto i vama da ne pomognem? 
Nadam se da ce vam se dopasti ovaj post.

Prvo sto bi svi trebali raditi, ono sto daje najvise i najbrze rezultata je vezbanje.

Kada meni neko spomene rec vezbanje, uvek samo prevrnem ocima. Ali zaista je vazno da vezbate jer to daje najbolje rezultate, vase telo ce vam biti zahvalno.
To ne moraju biti teske kardio vezbe ili brzo trcanje, dovoljno je i da svakog dana setate po 30 minuta ili 1h. Slusajte muziku, setajte sa prijateljima ili sa psom. Samo je bitno da se sto vise krecete. Ako mislite da to ne mozete, najbolje je da pocnete nesto da trenirate i tu cete uvek imati obavezu da se krecete.



Zatim, ono sto ja koristim vec godinama unazad i sto sam svakom preporucila pa cu tako i vama, to je zeleni caj. Verujem da je ovo svima odvratno ako su ikada probali. I meni je verovali ili ne, ali ja sam pronasla nacin kako da ga pijete bez toliko gadosti.
Caj se uglavnom pije dok je vruc, ali tada stvarno ima los ukus, ako ga pijete skroz hladno, tada je jos gori, najbolje resenje je da ga pijete dok je topao, ne vruc, nego topao. Verujte mi da cete ga zavoleti.
Nemojte ga mesati sa medom ili secerom jer je njegova uloga u organizmu da vam ubrza metabolizam, stoga, brze ce vam se variti hrana i vi cete mrsaviti.



Zatim voda, mnogo vode.
Verujem da vam i roditelji govore da stalno pijete vodu.
Ali u pravu su. Voda mnogo pomaze pri mrsavljenju, bez obzira sto kada popijete casu vode dobijete 100grama vise i sto vam se stomak naduje. Voda je bitna za mrsavljenje zato sto se kroz nju iz tela izbacuju masti i organizam se preciscava. Sto vise pijete vode to cete vise odnositi nepotrebne stvari iz organizma, stoga cete i mrsaviti.



I zadnje ali nesto najbitnije je ishrana.
Ne morate raditi neke dijete i sebe izgladnjivati. Mnogo je bitno da se zdravo hranite, ako zelite da uspete u tome, morate izbaciti cokolade,  sokove, brzu hranu. 
Za sve to postoji zamena.
Umesto obicne mlecne cokolade mozete koristiti crnu cokoladu koja je itekako zdrava.
Umesto sokova koje kupujete, u marketima postoji smrzutno voce koje mozete izblendovati, mozete sami izcediti pomorandzu i dobiti divan zdravi sok.
Postoji mnogo nacina da sve ono sto je nezdravo zamenite, verujte mi da cete se mnogo bolje osecati.
Umesto brze hrane, mozete kupiti zdrave grickalice, mozete ih svuda naci. vrlo su ukusne, imaju malo kalorije, a odlicne za mrsavljenje.







Nadam se da vam se post dopao. potrudila sam se da vam pokazem nesto sto sam ja radila i sto cu i dalje raditi.
Celih mesec dana nisam pojela mlecnu cokoladu vec samo onu crnu, nisam jela brzu hranu, cips i ostalo, Nisam ni vezbala, ali sam svakog dana setala sa drugaricom! 
Smrsala sam 7 kg i jako sam srecna!
Zelim da podelim ovo iskustvo sa vama i da vam pokazem da ako ovo radite da cete imati rezultata. 
Srecno svima!

11 коментара:

  1. Jesi li smrsala 7 kilograma za jedan mjesec? Necu sad da pametujem, nemoj se naljutit, ali je zdravo smrsati oko 2kg mjesecno. Zeleni caj ima bas ruzan okus. Pila sam ga samo 2 puta. Nemoj pretjerivat s njim, molim te, nije zdravo vise od jedne salice.
    Ja takoder jedem sve manje i manje slatkoga. Moj savjet je da se to postepeno radi da ne bi to bio sok za organizam.
    Post mi se i vise nego svidio!
    Nadam se da se neces naljutit zbog ovog mog malog pametovanja 😀❤❤

    MMara

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na komentaru.
      Pre svega vec sam rekla da nisam drzala nikakvu dijetu nego sam praktikovala sve ovo sto sam navela i tako sam dosla do rezultata. Pa ovo sto si napisala da nije zdravo smrsati toliko, ja sam uspela to zdravom ishranom, ne vidim sta je tu problem jer nisam gladovala. Zelela sam pokazati koliko se moze smrsati uz samo zdravu ishranu i vezbanje. Izbacila sam apsolutno brzu hranu i to nisam jela celih mesec dana. Ja inace i imam ubrzan metalobilam pa je i to pomoglo. A sto se tice zelenog caja, znam da ga ne treba piti previse jer je opasan za jetru, ali nakon rucka je odlican da se popije.
      Ne ljutim se, pre svega samo zelim objasniti, da ne shvatis pogresno. Nisam smrsala dijetom vec na zdrav nacin i meni je bio sok kada sam videla koliko su mi ovi saveti stvarno pomogli.
      Takodje je pomogla setnja, svakog dana sam setala po nekih sat ili dva. Sve je to pomoglo. :)

      Избриши
    2. I samo da dodam da ne mislis da sam se naljutila haha. Nisam ljuta ili bilo sta slicno vec sam samo htela objasniti tvoj komentar jer si odmah na pocetku rekla da nije zdravo toliko smrsati ali ja sam toliko smrsala uz fizicku aktivnost i NE jedenja brze hrane, tako da je to, kako si ti rekla da nije zdravo, zapravo jeste zdravo. :)

      Избриши
  2. Drago mi je da si smršala! Ja planiram da od sledećeg meseca krenem u teretanu na vežbe sa drugaricom i s toga ću morati da pazim šta jedem. Bitno je piti samo punooo puno vode i smanjiti unos hrane. :) Odličan post!

    Milica's diary

    ОдговориИзбриши
  3. Zanimljiva ideja za post. Ja nemam problema sa viškom kilograma, ali volim da vežbam jer se tako mnogo bolje osećam i moje telo je uvek u formi. Ne vodim puno računa o tome šta jedem, ali se takođe trudim da u toku dana pijem dosta vode. :)

    Fashion, Beauty and Style

    ОдговориИзбриши
  4. Odličan post! Mislim da nam je mršavljenje svima dosta bitno sad kad se ljeto polako bliži. Svi bi nekako da što prije dođu do rezultata, tako da mislim da će tvoji savjeti mnogima biti od koristi. Zeleni čaj mrzim, ali istina je da pomaže pa ponekad treba malo trpjeti da bi se došlo do cilja. Čestitam ti na uspjehu, 7 kg definitivno nije mala stvar :)
    Posjeti moj blog i ako želiš, možemo se međusobno zapratiti: shoppingholic-dreamer.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  5. Slažem se sa tobom!
    Najbitnija je ishrana. Ali veliku ulogu igra i voda.

    Kathy's delight / Instagram / Facebook

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман2. мај 2017. 10:26

    Odlican post.. Voda je vrlo vazna, sto zbog zdravlja sto zbog toga sto cini da se osecas bolje i lepse.. ^_^ Takodje i ishrana je jako bitna.. ^_^ I svaka cast sto si smrsala :))

    Ako zelis zaprati i uzvraticu, samo ostavi komentar na mom blogu :))

    Novi post https://adrianafashionpuzzle.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  7. Cool post and ! I like your blog <3
    I'd be happy blogging friendship and mutual subscription ♥ (I subscribed to your blogger)
    Julia Shkvo

    ОдговориИзбриши
  8. Ja sam prošle nedelje počela da radim na to da smršam.
    Mnogo mi se svidjaju tvoj post c: počeću da pijem zeleni čaj, ali za vodu:ja inače pijem malo vode XD i moji mi stalno govore da to nije zdravo :p
    Pogledaj moj blog ako želiš:http://bloggingwithlana.blogspot.com/ :)

    ОдговориИзбриши
  9. i like drinking a lot of water or juices in hot summer day:) follow:) now waiting for U:)

    ОдговориИзбриши