недеља, 16. јул 2017.

5 osnovnih makeup cetkica

 Hej.
Danas sam prava cetkice i dosla na ideju da bih mogla da vam postavim post o nekim osnovim cetkica, koje i nisu skupe i mozete pronaci u nasim drogerijama.
Znam da puno devojcica i devojaka pocinje sa sminkanjem i zelela sam na neki nacin da vam pomognem i pokazem neke cetkice koje mozete koristiti na vise nacina i u vise svrha kako bi ustedeli jer ste pocetnici.




 Tecni puder i korektor
Za tecni puder ili bb kremu, zavisi sta koristite, potrebna vam je  cetkica koja ima ravan vrh, kao sto vidite na slici. Postoje i one pufnaste cetkice za tecni puder ali ja bih vam preporucila ovu jer je mnogo laksa za pocetnike. Ja imam Kiko cetkicu ali mozete pronaci bilo koju jeftiniju, ako opet zelite jos da ustedite onda je najbolja varijanta blender, odnosno makeup sundjer. On je i najlaksi za koriscenje i najbrzi a sa njim cete izgledati prirodno i on ce upiti visak proizvoda, tako da sve zavisi sta volite. Imate obe moje preporuke.









Puder u kamenu, bronzer, rumenilo
Ovo je Essence cetkica, ujedno i moja prva cetkica koliko se secam, ona je mala i odlicna za svaki neseser. Njena cena je oko 200-300 dinara a odlican je kvalitet.

Njena velicina je dovoljna za bronzer i rumenilo, za puder u kamenu je iskeno meni mala, ja volim da koristim vece ali za pocetnike je odlicna. 
Znam da nju svi hvale i sigurno ste je puno puta vedele, tako da imate sve preporuke za ovu cetkicu.





Blendanje senki, hajlajter

Ovo je Blush 65C cetkica i njena cena je oko 300 dinara, tako da je jako jeftina.
Ovo je takodje cetkica koju sam menju prvima kupila i dan danas je koristim, najomiljenija cetkica za oci ikada.
Kada se sminkane na brzinu, dovoljna je samo ova cetkica.
Takodje je odlicna i za hajlajter, ja je ne koristim u  te svrhe jer imam posebnu za tu namenu ali za one koji pocinju sa sminkanjem ovo je odlicna cetkica i necete se muciti sa njom, vrlo je laka za koriscenje.




Nanosenje senki

Ovo je jedna Aurina duo cetkica, kao sto vidite na ove dve slike, to je jedna cetkica ali ima dve strane, takodje je menju prvima u mojoj kolekciji. Jako je mekana, dlake ne otpadaju, savrseno nanosi senku, dok ovaj drugi spicasti deo savrseno ulazi u ugao oka, kako spoljasnji tako i unutrasnji i takodje je odlican za blendanje senki ispod oka. Njena cena je oko 300-400 dinara, tako da spada u jeftinije proizvode.




Obrve, ajlajner, usne

I zadnja je ova koso secena cetkica, tacnije cetkice, ovu metalic ne mozete naci kod nas vec na nekim kineskim sajtovima ali ovu drugu mozete naci u liliju.
Jednu ovu cetkicu mozete iskoristiti u vise namena a to je za obrve kada ih popunjavate, za ajlajner osim ako ne koristite onaj koji vec ima cetkicu ili ako je kao flomaster i za usne umesto olovke, ili kada nemate odgovarajucu boju olovke pa se posluzite nekim karminom.
Meni ova cetkica mnogo olaksava sminkanje i odlicna je cak i ako pogresite pa sa njom lepo mozete male nepravilnosti srediti.

Nadam se da vam se post svideo i srecno svim pocetnicima sa sminkanjem.






7 коментара:

  1. Super post, slažem se sa svime i mislim da su za početnike najbolje Essence četkice jer su kvalitetne, a i pristupačne♥

    nevergiveup656.blogspot.hr

    ОдговориИзбриши
  2. Super post. Vjerujem da će biti od velike koristi za mnoge početnice, pa i one koje žele da "nadograde" svoje znanje. Što se tiče BB kreme i pudera ja se više oslanjam na spužvicu ili same prste. Nekako su mi praktičniji i jednostavniji za upotrebu!
    Želim ti divan početak sedmice.

    ОдговориИзбриши
  3. Ja se ne šminkam često niti me je šminka ikada mnogo interesovala, ali sigurna sam da će mi ovaj tvoj post koristiti u budućnosti. Nemam toliko pojma o šminci xD

    Novi post -> www.innisall.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  4. Definitivno bi se složila s tobom i sama izdvojila ove. Moram priznati da ja od svega najviše volim beauty blender i to iz oriflame, ne znam da li si koristila, ali je odličan

    Delilah's Stories | Filmtasticno

    ОдговориИзбриши
  5. Beautifl post. :)

    http://mojsminkeraj1.blogspot.rs/2017/07/kupovina-sa-yoshop-sajta-online-shoping.html

    ОдговориИзбриши
  6. Slažem se da su ovo must have četkice za šminkanje. Imam istu ovakvu ljubičastu i obožavam ju :)

    MMara

    ОдговориИзбриши
  7. Stvarno ce mi ovaj post koristiti, sudeci da nisam jos uvek najvestija sa sminkom, ali ucim se hah
    Odlican postt :))

    ОдговориИзбриши