уторак, 12. септембар 2017.

Proizvodi sminke sa vise namena

Hej!
Dok sam se sminkala i koristila odredjene proizvode u vise namena dobila sam ideju da vam napisem taj post kako bih pomogla i onima koji se vec sminkaju ali pretezno onima koji tek pocinju sa sminkanjem. 

Pokazala bih vam proizvode koje mozete koristiti u vise namena i tako smanjiti budzet kada je sminka u pitanju.
Pisala sam vec post o osnovnim cetkicama koje mozete koristiti u vise namena.




Prirodan ten
Ono sto sam ja pre radila je to da pomesam Niveinu obicnu kremu sa nekim puderom i tako dobijem neku vrstu BB kreme. Ovo je odlicno ako ne volite da stavljate puder za skolu ali opet zelite taj prirodan izgled, onda je ovo odlican nacin ako nemate BB kremu.





Konture
Ako imate puder koji vam je svetliji, a ne zelite da cekate sledecu zimu kako bi vam odgovarao jer sminka ima rok trajanja, mozete ga koristiti kao korektor. Sto se tice tamnijeg pudera njega mozete koristiti kao bronzer.








Ajlajner
Za ovaj trik ste mozda i culi ako ja cu ga ipak pokazati jer je vrlo koristan pa ako neko nije cuo ili video evo prilike.
Ako nemate ajlajner odlicna zamena je maskara, tj. potrebna vam je jedna pljosnata cetkica koju koristite za obrve ili ajlajner u gelu i sa njom pokupite proizvod sa cetkice od maskare i to je to. Isto je kao da koristite gel ajlajner.





Hajlajter i obrve
Hajlajter - ako imate neke svetlucave senkice u paletama njih mozete koristiti kao hajlajter. Ja ovo cesto radim kada sam na putovanjima pa da ne bih nosila nekoliko proizvoda, u jednoj paletici imam dodatne proizvode.

Obrve - ako u paletici imate neke mat senke, one su odlicne kao nijansa za vase obrve. Potrebna vam je samo ona pljosnata cetkica i potpuno je isto kao da imate posebnu paleticu senki za obrve. Samo je bitno da je mat, kako vam obrve ne bi sijale.






Senka
Ono sto mozete koristiti kao senku je bronzer i to je odlicno jer cete izgledati prirodno sa sminkom ako imate iste nijanse na razlicitim delovima. 










Rumenilo
Karmin je odlican kao i rumenilo. Ako ste upoznati sa sminkom znate sigurno da postoje rumenila u stiku, tako da mozete koristiti i obican karmin. 
Kao sto sam vec napomenula, ako koristite vise istih nijansi na razlicite delove lica, vase lice ce izgledati prirodno.












Nadam se da vam se post svideo, ovo su trikovi koje sam ja koristila pre, a neke koristim i sada.




8 коментара:

  1. Super post,takodje i ja koristom neke senkice kao hajlahter i bronzer kao senku,volim kada jedan proizvod moze da se koristi u vise namena 😊

    ОдговориИзбриши
  2. Ovo su super trikovi i neke sam već i prije sama koristila. Jako si dobru temu posta smislila. Fotografije su odlične. ♥

    Posjeti moj blog ako stigneš.

    cloudines.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  3. Divni trikovi draga! Ja obožavam da koristim brnozer kao senku. :D

    Milica's diary

    ОдговориИзбриши
  4. This is so inspiring! I love the post:)
    Soslu Badem by Dilek ...

    ОдговориИзбриши
  5. I can see some nice products here :)
    Have a nice day!

    http://lexisslittleworld.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  6. Odličan post i definitivno mnogo koristan. Moram priznati da većinu ovih stvaari i sama koristim, a za neke sams e pozitivno iznenadila, te mi je drago što sam saznala, hvala ti što si ovo podijelila s nama :D

    Delilah's Stories | Filmtastično

    ОдговориИзбриши
  7. Ja sam odavno pisala post na ovu temu ali mi se jako dopada sto sada vidim slican i na tvom blogu! Predivno napisano, koristan i edukativan post, slazem se da se sminka moze koristiti na sto razlicitih nacina!

    I follow you. Visit me, and follow back. Hope see you soon. Maleficent

    ОдговориИзбриши
  8. great blog.... keep updating
    http://www.imfaceplate.com/printland9891/pick-the-premium-and-fabulous-looking-iphone-7-plus-mobile-covers

    ОдговориИзбриши