петак, 25. децембар 2020.

NE KUPUJTE OVE PROIZVODE

  Zdravo devojke! Danas pričamo o proizvodima koje vam NE preporučujem da kupite, koji vam nisu potrebni i nebi trebalo da ih imate u svojoj rutini nege lica. 


Ulja

Ovde mislim na maslinovo, kokosovo, bademovo ili šta god ima veze sa tim. Apsolutno nisu za lice, kokosovo ulje je komedogeno i stvara mitisere. Sva ova ulja su odličnaa za telo i kosu ali ne i za lice-apsolutno NE!


Proizvodi iz kuhinje

Ono što je u kuhinji tamo i ostaje. Nikakva soda bikarbona, limun, šećer ne predstavlja prirodni piling za lice. Soda bikarbona deluje kao abrazija i oštećuje kožnu barijeru-ako imate masnu kožu i koristite sodu bikarbonu da bi uklonili masnoću samo štetite koži i lojne žlezde će dodatno lučiti sebum (trenutni efekat je čista koža ali na duže staze postaje masnija). Limun može napraviti haos na licu, to nije jeftin vitamin C, to je haos za lice. Previše je jak i može ostaviti fleke po licu. Šećer koji se koristi kao piling je okej za telo jer je tu koža grublja i deblja ali ne za lice jer je previše oštar i jak!


Sapun za lice

Nešto od čega me jeza hvata je kada se sapun koristi za pranje lica. Sapuni sadrže deterdžente i ne koriste se na licu, nikakv koziji, prirodni sapuni nisu za lice. Isušuju kožu i takva struktura proizvoda kao što je sapun ostaje u porama i tako se stalno pune. A od toga koža postaje masnija. Koža vam može postati osetljiva zbog loših sastojaka sapuna, iziritirana ili sa aknama/bubuljicama. U svakom slučaju BILO KOJI spaun izbegavajte. Ruke i lice nisu isto. Telo i lice nisu isto. 


Kaladont

Ne koristite kaladont za isušivanje bubuljica, ostavićete ožiljke po licu, kao i kraste. Umesto da isušujete bubuljice kaladontom koristite niacinamid, saicilnu kiselinu u serumu ili Balea anti- pickel kremu koja sadrži salicilnu kiselinu. O njoj sam pisala na blogu, imate koji post niže.


Maramice za skidanje šminke

Apsolutno ne bi trebali ovo da koristite. Već imam ceo post na ovu temu na instagramu @lamaarijaa. Javite mi se u dm i proslediću vam sta ja mislim o maramicama za skidanje šminke. Pre svega sadrže loše alkohole koji isušuju kožu, nikako nisu povoljne za osetljivu kožu, za akne i problematično lice. Ne mogu ukloniti kompletnu šminku sa lica i ostavljaju šminku na licu. Naravno sve to ulazi u pore i pravi haos na licu. Pored toga su agresivne za korišćenje jer njima grubo trljate lice. Nikako nisu za predeo oko očiju, jer sadrže loše sastojke.


Za sva ostala pitanja javite se u dm na instagramu @lamaarijaa

Нема коментара:

Постави коментар