субота, 26. децембар 2020.

ŠTA ZAPUŠAVA PORE

 Zdravo devojke! Danas pričamo o porama i šta ih može zapušiti. Ako se pore zapuše stvara se mikrokomedon. Pore ne možete suziti niti učimiti da one nestanu. One su sastavni deo kože, jedino što možete učiniti je da ih negujete i redovno čistite kako vi vizuelno izgledale manje. Za to postoje razni sastojci u proizvodi za koje me možete sve detaljno pitati na instagramu @lamaarijaa. 


Sada pričamo o sastojcima koji čine da se pore zapuše:

Sebum

Sebum je sastavi deo kože takodje a njegovo lučenje može biti pojačano kod masne kože. Ali ako ga ne uklonimo onda dolazi do zapušavanja pora. Ne, ne da ga detaljno skinete sa kože jer je sebum nešto što služi kao barijera kože. Ako pokušate grubo da skinete sebum sa kože onda ćete oštetiti kožnu barijeru i tada lojne žlezde luče još više sebuma. 

GRUBO SKIDANJE SEBUMA=VIŠE SEBUMA

Nepravilni proizvodi

Ako koristite proizvode koji nisu za masnu kožu može se desiti veća količina sebuma i samim tim dolazi do zapušenih pora. Izbegavajte ulja koja nisu za masnu kožu, redovno čistite lice, skidajte šminku duplom metodom čišćenja (ulje i gel ili gel i pena).

Mrtve ćelije kože

Ovo je nešto što je česta pojava kod svih tipova kože lica. A ovo možete rešiti pilingom, mehaničkim ili hemijskim. Mehanički piling se radi jednom nedeljno a hemijski možete raditi dva puta nedeljno ako imate MASNU KOŽU. Za preporuku proizvoda javite mi se u dm na instagramu @lamaarijaa. 

Tekstura proizvoda

Ovde mislim takodje na proizvode koji nisu za tvoj tip kože, ako imate masnu kožu koristite kremu za lice sa gel strukturom na bazi aloe vere, hijaluronsku kiselinu, ceramid, glycerin itd. 

Nepravilno čišćenje lica

Mislim na to da ostavite kožu nečistom, ako imate ili nemate šminku. O ovome sam takodje govorila na svom instagramu @lamaarijaa gde sam objasnila da se i čista koža čisti. Odnosno ako niste imali šminku koža je takodje prljava jer se tokom dana na njoj nakupi prašina, sebum, isparljive čestice iz vazduha itd. Kožu čistite i kada nemate šminku. 


Za sve ostalo što vas zanima, preporuka seruma i proizvoda koji su odlični za pore i mirisere mi možete tražiti u dm na instagramu @lamaarijaa. Ljubim vas!


Нема коментара:

Постави коментар