петак, 29. јануар 2021.

HEMIJSKI ILI MEHANIČKI PILING

 Zdravo devojke! Danas pričamo o pilinzima i u čemu je razlika izmedju postojećih. Svaki piling ima svoj redosled kada se koristi i u kojoj količini. Pisala sam puno puta na instagramu @lamaarijaa o tome šta piling može loše učiniti vašoj koži ako ih koristite previše ili prečesto. 


Mehanički piling

Ili kako ga drugačije zovu skrab je grubi piling sa česticama koje ustvari imaju glavnu ulogu u pilingu a to je da skidaju mrtve ćelije sa kože. One “grebu” lice i tako rade svoj posao. Nakon pilinga je koža vrlo mekana, ali i sjajna. Osećate na dodir da je glatka. 

MASNA KOŽA - jednom nedeljno

SUVA KOŽA- jednom u dve nedelje

KOMBINOVANA KOŽA - jednom u dve nedelje

Ako pored svog tipa kože (masna, suva, kominovana ili normalna) imate osetljivu kožu (to je stanje kože i može ga imati bilo koji od navedenih tipova kože) ne preporučujem da radite mehanički piling jer je pregrub za vašu kožu. 

OBRATITE PAŽNJU! - ovaj piling može biti loš za vašu kožu ako ga suviše grubo utrljavate, koža ostaje  iziritirana, crvena i osetljiva. Takodje nikako ne koristite sodu bikarbonu, limun, kalandont ili bilo šta iz kuhinje za ovaj piling. 

Hemijski piling

Ovo je nešto potpuno drugačije od mehaničkog. To su ustvari kiselina (AHA, BHA, PHA). Ovaj piling se može raditi i u kućnoj varijanti ali i u salonima. Kiselina u pilingu uklanjaju mrtve ćelije kože, kao što bi čestice iz mehaničkog pilinga uradile. 

AKO IH KORISTITE U KOMBINACIJI SA MEHANIČKIM- budite oprezni, morate postaviti dovoljan razmak izmedju korišćenja npr 5-6 puta mesečno hemijski a mehanički 1-2 samo. Uz to nikako dan za danom, mora postoji razmak od nedelju dana. 

OBRATITE PAŽNJU!- hemijski piling ima svoje mane kao i mehanički a to je da je koža vrlo osetljiva nakon hemijskog pilinga i zato nikako ne izlažite kožu suncem već koristite spf faktor. 


Za preporuke proizvoda hemijskog i mehaničkog pilinga javite se na instagramu @lamaarijaa i radon ću vam preporučiti proizvod u skladu sa vašim tipom kože!


Za sva ostala pitanja posetite moj instagram @lamaarijaa i javite se u dm! Ljubim vas!

Нема коментара:

Постави коментар