четвртак, 30. јул 2015.

Nega noktiju.❤

Hejj.
Pa ovakoo,većina ima problema sa grickanjem noktiju ili listanjem,ja ću danas napisati kako ja negujem moje nokte pa se nadam da će i vama to pomoći.

Počinjemo od zanoktica koje su jako bitne kada se radi o noktima.Uklanjanje zanoktica se radi potiskivanjem kože sa nokatne ploče pomoću odgovarajućih alatki za zanoktice.Nikada ne smete potiskivati suve zanoktice,morate ih prvo omekšati,to ćete uraditi tako što ćete potopiti nokte u toplu kupku.Zanoktice nikako ne trebate seći jer kožica oko nokta štiti od bakterija..


Posle zanoktica sledi nokatna ploča.Ako koristite lak za nokte a verujem da većina nas lakira nokte ne preporučujem da lak skidate acetonom jer on išušuje nokte i kasnije dolazi do listanja,preporučujem uljane skidače! Takodje ako imate problem sa listanjem preporučujem  Eveline 8 in 1 Total Action lak koji će vam pomoći da učvrstite nokte.Možete ga pronaći u apotekama po ceni do 300 dinara.Kada odlazite na spavanje ruke namažite bilo kojom kremom koju vi koristite,dok je mažete ruke predjite i preko noktiju jer će oni sve to upiti i biće dovoljno 'nahranjeni'..❤


 I naravno kako bi naši nokti imali oblik potrebna nam je dobra turpija.Odabir turpije je jako bitan,kada kupujete turpiju potražite one sa većom površinom hrapavosti.Kada turpijate nokte turpiju pomerajte u jednom smeru,nemojte ici levo-desno kako bi brže dobili željeni oblik jer će to dovesti do listanja.Kada je turpijanje u pitanju morate biti strpljivi.  




×MOJA PREPORUKA ZA NOKTE..
Kako bi vam nokti brzo porasli preporučujem da napravite 'uljani lak'

Potrebno vam je:
- prazna bočica od laka
- maslinovo ulje,
- ricinusovo ulje.

Priprema: Ako nemate praznu bočicu od laka kupite jeftin providan lak koji ćete isipati ,a nakon  toga bočicu oprati.U bočicu stavite maslinovo ulje tako da je napunite do pola,zatim dodajte malo ricinusovog ulja (možete ga pronaći u apotekama,cena je do 300 dinara) i sve to izmućkajte.

Primena: 'Uljani lak' mažite oko zanoktica i lagano masirajte zanoktice.Pošto maslinovo ulje deluje na zanoktice one će vam biti uredne i nećete imati problema oko njih,a ricinusovo ulje koje služi za rast  (ja ga stavljam i na kosu i na trepavice i zaista deluje) će vam pomoći da vam nokti brže porastu.Ja sam ovo preporučujem jer ja ovo koristim i nakon nedelju dana korišćenja se vide rezulati..








12 коментара:

  1. Ovaj uljani lak je veoma zanimljiv. Ja sam već kupila Eveline 8in1 sa avokadom. Probaj ga.
    Na mom blogu si me pitala u kom programu radim sliku na početku. Odgovor je: Pic Monkey :3

    milicamihaela.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako budeš u mogućnosti da napraviš ovaj uljani lak veruj mi da ćeš nakon nedelju dana videti razliku u noktima:) <3

      Избриши
  2. Анониман30. јул 2015. 10:47

    oo odlican post:-)♥
    ako hoce pogledaj moj blog:-)
    http://happinessalwaysbringsbeauty.blogspot.com/#_=_

    ОдговориИзбриши
  3. Predobar je post, baš mi se svidja.♥
    http://fashionbeautyandme1.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман30. јул 2015. 14:14

    Divan post, saveti su odlični. Imam ovaj eveline lak, a već mi.je u naviku prešlo da kada mažem ruke pređem i preko noktiju. :)

    ОдговориИзбриши
  5. Super savjetiiii❤️
    Pogledaj moj blog:
    Rivinsvijet.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  6. Ricinusovo ulje je odlicno :)
    A i Eveline 8u1
    Lijel post :)

    ОдговориИзбриши