четвртак, 24. јун 2021.

Waist Trainer - WAISTDEAR.COM


I decided to write about a site and that is the site and my recommendation to waistdear.com.

Waistdear is a leading online shop selling of clothes for every taste and size. They come in different types  and sizes. Waist training is a gradual process of waist reduction using a waist cincher (trainer).Everyone want to be fashionable without having to spend a fortune to renew the wardrobe and share my favorites from the site with you.

 Prepare the best high-quality but low-prices products for you.

What Results Can I Expect ?

Of course, long-lasting changes to the shape of your waist while not wearing your corset won’t happen until after you waist train for a while.You probably know for yourself how popular this is and more girls are wearing and using them. Waist trainers become a huge trend and I always wanted to try it. 

It is amazing for wearing under the clothes. You can work towards your waist slimming goals by waist training.  

While every person's experience is different when just starting to waist train, here are some normal and unexpected surprises: You might be surprised by quick results. Waist trainers can help with reducing bloating.



CLICK HERE 










What Waist Trainers Are Best for Me?

 Your corset should fit you and should be super comfortable. 

Check this site waistdear.com

Making sure that the size is the best for your goals is super important, particularly if you are intending to gain or lose weight in the near future.

Measure for a Corset




 It helps you lose inches. It supports your posture. All clothes on the website are meant to help you to lose your pounds  and give you some support through your workout. Hope this was helpful for all of you.


For results, waist training works best for you. It works in several ways. It slims your waistline by as much as 3-4 inches as soon as you put it on. It helps stimulate heat in your core. This is effective during exercise.

Do not forget to comment on your favorite item.

Be sure to take before-and-after photos so you can see the result!

Love you all!

SITE: waistdear.com 



петак, 29. јануар 2021.

HEMIJSKI ILI MEHANIČKI PILING

 Zdravo devojke! Danas pričamo o pilinzima i u čemu je razlika izmedju postojećih. Svaki piling ima svoj redosled kada se koristi i u kojoj količini. Pisala sam puno puta na instagramu @lamaarijaa o tome šta piling može loše učiniti vašoj koži ako ih koristite previše ili prečesto. 


Mehanički piling

Ili kako ga drugačije zovu skrab je grubi piling sa česticama koje ustvari imaju glavnu ulogu u pilingu a to je da skidaju mrtve ćelije sa kože. One “grebu” lice i tako rade svoj posao. Nakon pilinga je koža vrlo mekana, ali i sjajna. Osećate na dodir da je glatka. 

MASNA KOŽA - jednom nedeljno

SUVA KOŽA- jednom u dve nedelje

KOMBINOVANA KOŽA - jednom u dve nedelje

Ako pored svog tipa kože (masna, suva, kominovana ili normalna) imate osetljivu kožu (to je stanje kože i može ga imati bilo koji od navedenih tipova kože) ne preporučujem da radite mehanički piling jer je pregrub za vašu kožu. 

OBRATITE PAŽNJU! - ovaj piling može biti loš za vašu kožu ako ga suviše grubo utrljavate, koža ostaje  iziritirana, crvena i osetljiva. Takodje nikako ne koristite sodu bikarbonu, limun, kalandont ili bilo šta iz kuhinje za ovaj piling. 

Hemijski piling

Ovo je nešto potpuno drugačije od mehaničkog. To su ustvari kiselina (AHA, BHA, PHA). Ovaj piling se može raditi i u kućnoj varijanti ali i u salonima. Kiselina u pilingu uklanjaju mrtve ćelije kože, kao što bi čestice iz mehaničkog pilinga uradile. 

AKO IH KORISTITE U KOMBINACIJI SA MEHANIČKIM- budite oprezni, morate postaviti dovoljan razmak izmedju korišćenja npr 5-6 puta mesečno hemijski a mehanički 1-2 samo. Uz to nikako dan za danom, mora postoji razmak od nedelju dana. 

OBRATITE PAŽNJU!- hemijski piling ima svoje mane kao i mehanički a to je da je koža vrlo osetljiva nakon hemijskog pilinga i zato nikako ne izlažite kožu suncem već koristite spf faktor. 


Za preporuke proizvoda hemijskog i mehaničkog pilinga javite se na instagramu @lamaarijaa i radon ću vam preporučiti proizvod u skladu sa vašim tipom kože!


Za sva ostala pitanja posetite moj instagram @lamaarijaa i javite se u dm! Ljubim vas!

субота, 26. децембар 2020.

ŠTA ZAPUŠAVA PORE

 Zdravo devojke! Danas pričamo o porama i šta ih može zapušiti. Ako se pore zapuše stvara se mikrokomedon. Pore ne možete suziti niti učimiti da one nestanu. One su sastavni deo kože, jedino što možete učiniti je da ih negujete i redovno čistite kako vi vizuelno izgledale manje. Za to postoje razni sastojci u proizvodi za koje me možete sve detaljno pitati na instagramu @lamaarijaa. 


Sada pričamo o sastojcima koji čine da se pore zapuše:

Sebum

Sebum je sastavi deo kože takodje a njegovo lučenje može biti pojačano kod masne kože. Ali ako ga ne uklonimo onda dolazi do zapušavanja pora. Ne, ne da ga detaljno skinete sa kože jer je sebum nešto što služi kao barijera kože. Ako pokušate grubo da skinete sebum sa kože onda ćete oštetiti kožnu barijeru i tada lojne žlezde luče još više sebuma. 

GRUBO SKIDANJE SEBUMA=VIŠE SEBUMA

Nepravilni proizvodi

Ako koristite proizvode koji nisu za masnu kožu može se desiti veća količina sebuma i samim tim dolazi do zapušenih pora. Izbegavajte ulja koja nisu za masnu kožu, redovno čistite lice, skidajte šminku duplom metodom čišćenja (ulje i gel ili gel i pena).

Mrtve ćelije kože

Ovo je nešto što je česta pojava kod svih tipova kože lica. A ovo možete rešiti pilingom, mehaničkim ili hemijskim. Mehanički piling se radi jednom nedeljno a hemijski možete raditi dva puta nedeljno ako imate MASNU KOŽU. Za preporuku proizvoda javite mi se u dm na instagramu @lamaarijaa. 

Tekstura proizvoda

Ovde mislim takodje na proizvode koji nisu za tvoj tip kože, ako imate masnu kožu koristite kremu za lice sa gel strukturom na bazi aloe vere, hijaluronsku kiselinu, ceramid, glycerin itd. 

Nepravilno čišćenje lica

Mislim na to da ostavite kožu nečistom, ako imate ili nemate šminku. O ovome sam takodje govorila na svom instagramu @lamaarijaa gde sam objasnila da se i čista koža čisti. Odnosno ako niste imali šminku koža je takodje prljava jer se tokom dana na njoj nakupi prašina, sebum, isparljive čestice iz vazduha itd. Kožu čistite i kada nemate šminku. 


Za sve ostalo što vas zanima, preporuka seruma i proizvoda koji su odlični za pore i mirisere mi možete tražiti u dm na instagramu @lamaarijaa. Ljubim vas!


петак, 25. децембар 2020.

NE KUPUJTE OVE PROIZVODE

  Zdravo devojke! Danas pričamo o proizvodima koje vam NE preporučujem da kupite, koji vam nisu potrebni i nebi trebalo da ih imate u svojoj rutini nege lica. 


Ulja

Ovde mislim na maslinovo, kokosovo, bademovo ili šta god ima veze sa tim. Apsolutno nisu za lice, kokosovo ulje je komedogeno i stvara mitisere. Sva ova ulja su odličnaa za telo i kosu ali ne i za lice-apsolutno NE!


Proizvodi iz kuhinje

Ono što je u kuhinji tamo i ostaje. Nikakva soda bikarbona, limun, šećer ne predstavlja prirodni piling za lice. Soda bikarbona deluje kao abrazija i oštećuje kožnu barijeru-ako imate masnu kožu i koristite sodu bikarbonu da bi uklonili masnoću samo štetite koži i lojne žlezde će dodatno lučiti sebum (trenutni efekat je čista koža ali na duže staze postaje masnija). Limun može napraviti haos na licu, to nije jeftin vitamin C, to je haos za lice. Previše je jak i može ostaviti fleke po licu. Šećer koji se koristi kao piling je okej za telo jer je tu koža grublja i deblja ali ne za lice jer je previše oštar i jak!


Sapun za lice

Nešto od čega me jeza hvata je kada se sapun koristi za pranje lica. Sapuni sadrže deterdžente i ne koriste se na licu, nikakv koziji, prirodni sapuni nisu za lice. Isušuju kožu i takva struktura proizvoda kao što je sapun ostaje u porama i tako se stalno pune. A od toga koža postaje masnija. Koža vam može postati osetljiva zbog loših sastojaka sapuna, iziritirana ili sa aknama/bubuljicama. U svakom slučaju BILO KOJI spaun izbegavajte. Ruke i lice nisu isto. Telo i lice nisu isto. 


Kaladont

Ne koristite kaladont za isušivanje bubuljica, ostavićete ožiljke po licu, kao i kraste. Umesto da isušujete bubuljice kaladontom koristite niacinamid, saicilnu kiselinu u serumu ili Balea anti- pickel kremu koja sadrži salicilnu kiselinu. O njoj sam pisala na blogu, imate koji post niže.


Maramice za skidanje šminke

Apsolutno ne bi trebali ovo da koristite. Već imam ceo post na ovu temu na instagramu @lamaarijaa. Javite mi se u dm i proslediću vam sta ja mislim o maramicama za skidanje šminke. Pre svega sadrže loše alkohole koji isušuju kožu, nikako nisu povoljne za osetljivu kožu, za akne i problematično lice. Ne mogu ukloniti kompletnu šminku sa lica i ostavljaju šminku na licu. Naravno sve to ulazi u pore i pravi haos na licu. Pored toga su agresivne za korišćenje jer njima grubo trljate lice. Nikako nisu za predeo oko očiju, jer sadrže loše sastojke.


Za sva ostala pitanja javite se u dm na instagramu @lamaarijaa

уторак, 22. децембар 2020.

ZAŠTO KOSA OPADA

 Zdravo devojke! Danas pričamo o problemu sa kojim se bore mnoge devojke pa tako i ja. 


U čemu je problem?

Problem sa negom

Kosa može opadati zbog nepravilne nege, korišćenje nepravilnih šampona za kosu, nedovoljno ispiranje kose, zapušavanje pora i korišćenje slabih maski koje nisu dovoljno koncentrovane i samim time ne mogu dovoljno očuvati dlaku. 

Problem sa zdravljem

Problem sa hormonima štitaste žlezde, primanja odredjenih terapija, lekova. U ovom slučaju je jedino rešenje da se uradi analiza krvne slike i proveri se stanje na koje će lekar dati odredjenu terapiju.

Stil i način života

Nepravilna ishrana, nezdrav način života, stres ili može biti i genetika. Ishrana utiče na hormone a hormoni da kosu i lice. 

Kako sprečiti opadanje?

O ovome sam mnogo puta pisala na instagramu i imam ceo serijal o opadanju i rastu kose. Za sve teže slučajeve posavetujte se sa lekarom kako bi dobili odredjenu terapiju.  


Za sva ostala pitanja javite mi se u dm na instagramu @lamaarijaa. Ljubim vas

понедељак, 21. децембар 2020.

BALEA SALT PILING

 Zdravo devojke! Danas pričamo o Baleinom pilingu za telo. Koristim ga od nedavno a na mojoj wish listi je već jako dugo. Pre svega želim da naglasim koliko je bitno pilingovati kožu, jednom ili dva puta nedeljno kako bi uklonili mrtvu kožu- tada je naša koža sjajnija, zdravija i nema uraslih dlaka. 



Kakvo je pakovanje i tekstura? 

Pakovanje je skroz okej, plastično je i proizvod ne curi. Dobro se može zatvoriti. Tekstura je kao beli šećer pomešan sa uljem. 

Kakav je miris? 

Miriše intezivno, na čisto, na neko cveće. U svakom slučaju je miris jak, ali ne prejak i ne zadržava se na koži dugo. 

Kako ga ti koristis?

Koristim ga jednom nedeljno jer je jak piling, ima grube čestice. Nema potrebe da ga koristite više od toga. Pored njega koristim i blaže pilinge koji su gelaste strukture a njih mogu da koristim češće. 

Kakav efekat daje?

Kao i svaki jači piling namena mu je da skine mrtve ćelije kože kako bi ona ostala glatna i sjajna. Nakon njega namazem mleko za telo kako bih dobila dodatnu hidrataciju i to je pun pogodak. 

Ima li neželjenih efekata?

Ja nisam imala loše iskustvo ali mi se javila devojka koja jeste. Imala je problem tako što joj je izazvao crvenilo i svrab ali smo došle do zaključka da je njena osetljiva.



Kome preporučuješ ovaj piling?

Preporučujem svima osim devojkama sa osetljivom kožom jer je veoma jak i sadrži sastojke koji vam ne bi odgovarali- odnosno osetljivoj koži.

Šta preporučuješ za osetljivu kožu?

Veoma blage pilinge, gelaste strukture. Pogledajte Avon ponudu. 

Kako ga koristis?

Koristim ga tako što se prvo okupam kupkom i mrežicom a nakon toga nanesem piling i utrljam na sve delove tela (osim intimne zone i prepona) i to volim da radim dugo. Uživam u tome da piling umasiram u kožu kako bih bila sigurna da sam skinula mrtve ćelije. 

Da li je za celo telo?

Nije. Nije za lice i intimnu zonu. 

Kakvi su sastojci?

Meni su okej, obzirom na cenu proizvoda. Jedino mi se ne svidja je parfemisanost jer nema prirodni miris, oseti se da je parfemisan. 

Kolika mu je cena?

Cena je 399din. Možete ga kupiti u dm-u.

Da li se brzo troši?

Mogla bih reći da. Pri jednom korišćenju se dosta potroši ali ako gledamo na to da se koristi jednom nedeljno onda može potrajati malo više od mesec dana. 



Za kraj tvoje mišljenje o njemu?

Moje mišljenje je odlično, zadovoljna sam. Opet ću ga kupiti nakon što potrošim ovu bočicu jer je jedan od jakih pilinga koji je jeftin. Potreban mi je jak piling za jednom nedeljno, dok još jednom u nedelji koristim blaže gelaste pilinge. 


Ako imate još neko pitanje o proizvodu pišite mi u dm na instagramu @lamaarijaa. Ljubim vas!

субота, 19. децембар 2020.

ŠTA JE TERMALNA VODA?

  Zdravo devojke! Danas pričamo o termalnim vodama i čemu služe. 


U čemu je razlika od obične vode?

Pre svega sadrže razne minerale koji su zdravi za kožu.

Da li se može piti?

Neke mogu a neke ne, zavisi od sastava. Ja ih ne pijem i nema potrebe da se piju. Više ćete obradovati svoj organizam ako popijete neki vitamin na dnevnoj bazi npr C vitamin, magnezijum ili šta god vam preporuči doktor. 

Koju termalnu vodu ti koristis?

Ja koristim Avene termalnu vodu, ogromno je pakovanje i dugo mi traje. 


U čemu se Avene razlikuje od ostalih?

Kažem pre svega u količini, zatim ph neutralni, može se koristiti za ekcem, akne, za problematičnu kožu. Mnogo devojaka mi se žali da ne može naći proizvod jer ima akne i da ih sve iritita ja volim da preporučim Avene termalnu vodu. 



Koji tip kože bi trebalo da koristi termalnu vodu?

Bilo koji tip, svakako nije obavezna i osnovna rutina već nešto dodatno kao nega. Preporučila bih ih najviše osetljivoj koži lica, a najviše tokom leti svim tipovima kože kada je potrebna dodatna hidratacija zbog sunca. 

Kada se koriste?

Ja ih koristim povremeno, a najviše tokom leti upravo kako sam rekla zbog sunca. Takodje je odlična kada pocrvenite ili izgorite na suncu jer termalna voda zadrži minerale koji neguju kožu. 


Za sva ostala pitanja pišite mi na instagramu @lamaarijaa.

Ljubim vas!

субота, 12. децембар 2020.

MR. BLACK ŠAMPON PROTIV OPADANJA KOSE

 Zdravo devojke! Danas pričamo o šamponu protiv opadanja kose iz kolekcije Mr. black. Kupljen na veliku preporuku dosta devojaka, medjutim veliko razočarenje. 

Imam veoma tanku kosu i problema sa hormonima tako da mi kosa dosta opada zbog toga. Pre ovog šampona sam koristila Allin za koji ako me pratite na instagramu @lamaarijaa znate da non stop pričam o njemu. 


Odlučila sam da promenim šampon jer Allin koristim nekoliko godina. Mr. Black šampon je namenjen kosu kao što je moja, tanka i sklona opadanju. 

Pre svega pakovanje je lepo, čvrsto i poklopac se dosta teško otvara tako da je proizvod obezvedjen. Tačno je napisano kako se koristi i na koji način, vrlo jasno i kratko. 

Tekstura je vrlo gusta, blago lepljiva i braonkaste boje. I u tome je i problem. Takva tekstura ne odgovara tankoj koji kao što je moja jer se ne može lepo isprati sa kose i ostavlja onaj masni trag i osećaj u kosi. 

Koristila sam ga sigurno 5-6 puta i odustala. Mnogo proizvod a je potrebno za jedno korišćenje, teško se raznosi po kosi, prebrzo se troši i ostavlja masni trag na mojoj kosi. 


Opet ponavljam ja imam tanku kosu i retku pa je kod mene pojačano mašćenje kose. Svakako ne mogu reći da li mi je ovaj proizvod pomogao jer ga nisam koristila toliko dugo. 

Ostavi se na kosu da deluje 2-3 minuta i ispere se- da naglasim da sam jedva ispirala sa kose. Odustala sam od njega i vratima se mom Allinu- koji ima tečnu teksturu i zbog toga je odličan za tanku i retku dlaku. 


Cena je 1000din (oko 9€) i neću ga ponovo kupiti. 

Za ostala pitanja, probleme, savete javite mi se na instagramu @lamaarijaa. Ljubim vas!

BALEA ANTI- PICKEL KREMA

 Zdravo devojke! Danas pričamo o jednoj vrlo poznatoj kremici, mislim da većina devojaka zna za nju. Uglavnom je koriste devojke sa masnom kožom, sa bubuljicama i ostalim nepravilnostima. 



Ovu kremicu sam kupila pre svega zbog cene jer je veoma pristupačna, a imala sam problema sa bubuljicama na bradi zbog nošenja maski. Vrlo je malo pakovanje ali nemojte to da vas zaustavi da je kupite. 

Potrebna je veoma mala količina kremice jer se baš lepo razmazuje na licu. Ne ostavlja nikakav trag, u prvih 2-3 sekunde je blago lepljiva ali se skroz prilagodi koži. 

Što se tiče mirisa-nema nikakav speficičan miris, vrlo je blag i uopšte se i ne oseti. Koristim je svako veče pred spavanje samo na delu lica gde imam bubuljice a to je na bradi-zbog maske.

Sadrži salicilnu kiselinu koja je veoma dobra za masnu kožu, mitisere i bubuljice. Ali ja ne bih koristila ovu kremicu za mitisere već bih za to upotrebila serum salicilne kiseline. 

Efekat možete videti već nakon par dana korišćenja, ja nemam veliki problem sa bubuljicama jer održavam kožu i pravilno je negujem ali zbog maske mi se ponekad desi da izadju na bradi. 



Devojke koje su je koristile su imale odličan utisak o ovoj kremici, zaista traje dugo jer je koristi veoma mala količina. Ne na celo lice već samo na deo gde su bubuljice. Ja je koristim kao deo noćne rutine.

Možete je kupiti u DM-u po vrlo pristupačnoj ceni oko 300din (oko 3€). 

Takodje iz ove kolekcije postoje i trakice za bubuljice odnosno čepići u obliku kružno isečenog papira koji se zalepi na bubuljicu i drži se preko noći (8-9sati) i ujutru već nestane bubuljica-radi po principu tako što sadrži 5% salicilne kiseline. Ali o tome u nekom narednom postu.



Sve što vas dodatno zanima pišite mi u dm na instagramu @lamaarijaa. 

Ljubim vas!

Balea ulje za kupanje

 Zdravo devojke! Danas pričamo o Baleinoj uljanoj kupki. Kupila sam je pre možda mesec dana zbog suve kože. Imam masnu kožu lica dok je koža tela suva, toliko da se zimi peruta.Meni je ovaj proizvod pomogao i ponovo ću ga kupiti. Čak iako nemate suvu kožu mislim da je odličan kao dodatna nega!

 


Kome je namenjen proizvod?

Osobama sa suvom kožom pre svega ali ga svakako može koristiti bilo ko. 

Kako se koristi?

Koristi se kao i svaka kupka, ali ja ga npr koristim tako što se prvo mrežicom i običnom Balea kupkom okupam pa nalon toga kao završnicu koristim ovu kupku preko celog tela. Lepo utrljam u kožu i ostavim par minuta da odstoji dok odradim ostale stvari pod tušem.


Da li si imala neželjenih efekata?

Nisam, moja koža lepo reaguje na ovaj proizvod.

Kolika količina je potrebna?

Mislila sam da će mi trebati ogromna količina ovoga i da će se brzo potrošiti ali se odlično razmazuje tako da i nije potrebno mnogo proizvoda. 

Da li postoji zamena za ovaj proizvod?

Ja nisam pronašla zamenu, odnosno sigurno da postoji ali meni je ovaj najpovoljniji i odgovara mi tako ga ne bih menjala. 

Na kojim delovima tela ga koristis?

Sve osim lica i intimne zone. 

Kada ga koristis?

Ja lično volim da ga koristim ujutru jer nakon njega ne nanosim nikakvu kremu za hidrataciju. Uveče koristim samo kupku i nakon toga obavezna hidratacija mlekom za telo ili puterom, a ujutru kada se tuširam nakon treninga koristim ovu kupku i nakon nje ne nanosim kremu za hidrataciju.

Da li daje dovoljno hidrataciju?

Opet kažem ja ga koristim samo ujutru bez mleka za tela jer kožu hidriram samo uveče i meni takav ritam odgovara. Ako imate baš suvu kožu neće pomoći samo ovaj proizvod već je potrebna neka dodatna hidratacija. 

Koja je cena?

Cena je oko 300din (oko 3€). 


Da li preporučujes ovaj proizvod?

Iskreno da. I ako imate i nemate suvu kožu mislim da je odličan kao dodatna nega pogotovo zimi. Takodje bih ga koristila i leti i mislim da bi mi tada bio sasvim dovoljan bez mleka za telo i dodatne hidratacije. 

Kakav je miris?

Nema jak miris, onako prijatan i svež. Ništa posebno a opet lepo. Tako bih opisala. 

Da li se lako ispira sa kože?

Da, ja ga bez problema operem i za to ne koristim mrežicu ili sundjer odnosno bilo koje pomagalo nego samo rukama kako bi imao što veći efekat na koži. 

Slikaj sastojke.



To su bila vaša pitanja devojke. Neka su se ponavljala pa sam se potrudila da na sve odgovorim. Ako vaš nešto dodatno zanima, trebate savet, imate problema - javite mi se na instagramu @lamaarijaa. 

Ljubim vas!